Visa upp din servis

Köket är en plats i hemmet där man behöver förvara en mängd olika saker. Det behövs till exempel lådor för mindre redskap, stora skåp för kastruller och grytor, samt hyllplan för att ställa glas och muggar på. Många serviser är otroligt vackra och står tyvärr undangömda i mörka, dunkla skåp. Det dessa istället förtjänar är att visas upp på en utvald plats i ditt kök, vilket till exempel kan vare en viss hylla eller ovanpå ett skåp.Man kan även göra så att man har en helt öppen förvaring av sina kökssaker, där man snarare visar upp dem än gömmer undan dem.

Att ha en öppen förvaring i hemmet är någonting som blivit väldigt populärt i och med den stilrena inredningsstilen och det finns en mängd olika sätt som man kan få till detta på. En mycket enkel sådan är att skruva bort alla luckor på överskåpen och istället ge dig själv öppna hyllplan att ta ner dina saker ifrån. Vill du inte använda dig av vanliga skåpstommar så kan du hänga upp en hylla som du tycker om till utseendet och som passar in i din övriga inredningsstil. Idag finns det många kök där man helt och hållet struntar i överskåp och istället hänger upp stringhyllor eller liknande, för att få till en mer luftig känsla.

Det som folk kan se som en baksida med att ha en öppen lösning i köket när det kommer till förvaring utav glas, skålar och tallrikar är att det lätt kan komma mat-os och liknande på sakerna. Dessutom krävs det att man har en del ordning på sina saker för att det ska se tillräckligt snyggt ut för att man ska vilja visa upp det för alla. Detta kan dock vara en sporre till att faktiskt göra den där rensningen av saker och endast behålla det som man verkligen tycker om och använder.