Internationell mat

Här i Sverige är vi väldigt internationella när det kommer till mat och det är inte ovanligt att man till middag lagar rätter från andra delar utav världen. Idag är hyllorna i matbutikerna fyllda med varor som man inte skulle kunna hitta för ett par år sedan och det är inte bara de med ursprung från dessa platser som handlar och tillagar rätterna, utan även den vanliga Svensson vågar sig på det.

En trolig anledning till att våra mat-vyer har vidgats är att vi idag reser betydligt mer, och längre, än vad vi gjorde tidigare. På så sätt kommer vi i kontakt med nya kulturer och en helt annan typ av mat som vi gärna tar med oss hem. Att prova den matkultur som råder på destinationen är för många en självklarhet, oavsett om man huvudsakligen är där för att njuta av ett speciellt evenemang som
fotbolls VM eller bara vill utforska landet.

Tacos blir svenskens favoriträtt
För ett par år sedan så gick den mexikanska maträtten tacos upp i toppen på svenskarnas mest omtyckta mat. Ännu idag är rätten som består utav kryddad köttfärs i kombination med mjuka tortillabröd eller hårda majsskal och grönsaker en stor favorit och sammankopplas utav många med det typiska fredagsmyset. Rätten kan kombineras i oändlighet och de många tillbehören gör att alla kring matbordet själva kan plocka ihop de saker som de tycker om att ha i sin taco. Det svenska sättet att äta rätten på är dock inte helt och hållet identiskt med hur man gör i ursprungslandet Mexiko, utan en ren försvenskning utav originalet.

Internationella restauranger
Även när det kommer till att gå ut och äta så hamnar många på restauranger som serverar mat från andra länder. Idag har var och varannan stad matställen med en inriktning mot asiatisk, japansk eller grekisk mat, där man på ett enkelt sätt kan få chansen att prova på nya smakkombinationer. En annan typ av restaurang som inte får förglömmas är pizzeriorna, som serverar de italienska härligheterna både på plats och som avhämtning.